blog

“Het schetsen van het alledaagse: Urban sketching als dagelijkse praktijk”

Urban sketching is een kunstvorm die steeds populairder wordt onder kunstenaars en niet-kunstenaars. Het is een manier om de wereld om ons heen vast te leggen en te delen met anderen, terwijl we zelf onze eigen artistieke vaardigheden ontwikkelen. Maar waarom niet urban sketching als een dagelijkse praktijk maken, in plaats van alleen te schetsen tijdens speciale gelegenheden, zoals tijdens vakanties of uitstapjes?

Hier zijn enkele redenen waarom je dit zou moeten overwegen.

 1. Verbetering van artistieke vaardigheden:
  Als je elke dag schetst, ontwikkel je niet alleen je artistieke vaardigheden, maar word je ook beter in het waarnemen van de wereld om je heen. Je zult meer opmerkzaam zijn voor de details en nuances van de dingen die je ziet en deze kunnen vastleggen in je tekeningen.
 2. Stimulatie van de creativiteit:
  Door elke dag te schetsen, word je gestimuleerd om nieuwe ideeën en perspectieven te ontdekken. Je zult beginnen met het vinden van nieuwe manieren om de wereld om je heen te zien en vast te leggen, wat je creativiteit zal stimuleren.
 3. Verhoging van mindfulness:
  Urban sketching is een geweldige manier om mindfulness te beoefenen. Door jezelf te concentreren op het schetsen van een scène, ben je in het moment en volledig aanwezig. Dit kan helpen om stress te verminderen en je te helpen ontspannen.
 4. Sociale verbinding:
  Urban sketching kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale verbindingen te maken. Door deel te nemen aan urban sketching groepen of evenementen, kun je in contact komen met andere kunstenaars en gelijkgestemde individuen.
 5. Het vastleggen van herinneringen:
  Het schetsen van het dagelijks leven kan ook een geweldige manier zijn om herinneringen vast te leggen. Terwijl foto’s ons kunnen helpen herinneren aan gebeurtenissen, kan een schets ons helpen om de sfeer en emoties van een moment vast te leggen.

Urban sketching als dagelijkse praktijk maken kan een geweldige manier zijn om je artistieke vaardigheden te verbeteren, je creativiteit te stimuleren, mindfulness te beoefenen, sociale verbindingen te maken en herinneringen vast te leggen. Het hoeft niet altijd perfect te zijn, het gaat erom de wereld om ons heen vast te leggen en te delen. Dus, waar wacht je nog op? Pak je schetsboek en begin met het schetsen van het alledaagse!

Translate »