blog

Het plezier van tekenen in de open lucht

Er is iets magisch aan tekenen in de open lucht. Het gevoel van de zon op je gezicht, de wind door je haar en de geluiden van de natuur om je heen kunnen allemaal bijdragen aan een diepere verbinding met je creatieve zelf. In deze blog zal ik de voordelen van tekenen in de open lucht bespreken en enkele tips delen om het meeste uit deze ervaring te halen.

Ten eerste biedt tekenen in de open lucht de mogelijkheid om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Of je nu de bergen, de zee of een schilderachtig stadje tekent, je kunt de details van de omgeving op een dieper niveau opnemen. Door te tekenen, train je je ogen om de verschillende elementen van de omgeving op te merken, waardoor je meer aandacht besteedt aan je omgeving en meer bewustzijn ontwikkelt.

Ten tweede biedt tekenen in de open lucht een kans om te ontsnappen aan de drukte en het lawaai van het dagelijks leven. Het is een moment om te ontspannen en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Tijdens het tekenen kun je je geest leegmaken van zorgen en spanningen en je concentreren op de schoonheid van het moment.

Ten derde biedt tekenen in de open lucht de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende materialen en technieken. In de open lucht kun je experimenteren met waterverf, aquarel, pastel, houtskool en nog veel meer. Door te experimenteren, kun je je vaardigheden verbeteren en nieuwe manieren van creativiteit ontdekken.

Om te profiteren van deze voordelen, zijn hier enkele tips voor het tekenen in de open lucht:

Wees voorbereid: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, inclusief papier, potloden, gum, slijper en eventueel extra materialen die je wilt gebruiken. Zorg er ook voor dat je comfortabele kleding draagt en bescherming hebt tegen de zon.

Kies de juiste locatie: Kies een plek die je inspireert en waar je je comfortabel voelt. Dit kan een park, het strand, een bos, een stad of een ander schilderachtig gebied zijn.

Observeer en neem de omgeving in je op: Kijk goed naar de omgeving en let op de details. Let op het licht, de kleuren, de lijnen en de vormen van de omgeving. Neem de tijd om de omgeving op te nemen en je te concentreren op wat je wilt tekenen.

Begin met het schetsen van de basisvormen: Begin met het schetsen van de basisvormen van het onderwerp dat je wilt tekenen. Dit kan een landschap, een gebouw, een persoon of een object zijn. Gebruik eenvoudige lijnen om de basisvormen te schetsen en werk langzaam naar de details.

Experimenteer ook eens met verschillende technieken: Probeer eens verschillende soorten papier. Pak eens een vulpen in plaats van een potlood, of gebruik eens markers in plaats van aquarelverf.

Een ander voordeel van tekenen in de open lucht is dat het je kan helpen om stress te verminderen en je geest te kalmeren. In onze drukke levens is het vaak moeilijk om tijd te vinden om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar als je naar buiten gaat om te tekenen, kun je jezelf toestaan om te ontsnappen aan de stress en de spanningen van het dagelijks leven. Je kunt jezelf onderdompelen in de rust en stilte van de natuur en je geest kalmeren.

Ten slotte kan tekenen in de open lucht ook een sociale activiteit zijn. Als je bijvoorbeeld deelneemt aan een tekenworkshop of een groep vrienden meeneemt, kun je samen genieten van de natuur en elkaars creaties bewonderen. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en je passie voor kunst te delen.

In conclusie, tekenen in de open lucht is een geweldige manier om te genieten van de natuur en tegelijkertijd je artistieke vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu alleen tekent of met vrienden, het tekenen in de open lucht kan je helpen om je creativiteit te stimuleren, stress te verminderen en nieuwe manieren te vinden om de wereld om je heen vast te leggen. Dus waar wacht je nog op? Pak je tekenbenodigdheden en ga naar buiten om te genieten van de prachtige natuur om je heen.

mail@edburgwal.nl

Hoi mijn naam is Ed Burgwal. Na mijn studie aan de academie der beeldende kunsten (te Maastricht) ben ik aan het werk gegaan als architectonisch vormgever. Een van mijn eerste werkzaamheden was het opzetten van een afdeling voor bouwkundig ontwerp voor een exclusieve meubelwinkel. Op dit moment werk ik als zelfstandig bouwkundig ontwerper, bouwkundig keurder en docent bouwkunde. Op het vlak van kunst heb ik nooit stilgezeten. Ik heb veel ruimtelijk werk en schilderijen, schetsen en tekeningen gemaakt in de loop van de jaren. Kunst zit in mijn bloed en stroomt door mijn aderen. Om de werkzaamheden zuiver te houden ben ik nooit echt naar buiten getreden op het vlak van de kunst. Daar komt nu verandering in. Mijn wens is om mensen blij te maken.

Translate ยป