Zonder categorie

Het spelen met licht in de stad

Als kunstenaar is het spelen met licht in de stad een uitdaging die je niet wilt missen. De stad biedt een schat aan inspiratie en mogelijkheden om te experimenteren met verschillende lichtomstandigheden. In dit blog bespreken we urban sketching, tekenen op locatie, zonlicht, regen, koele schaduwvlakken en hoe je dat als kunstenaar kunt weergeven.

Urban sketching
Urban sketching is een populaire tekenstijl waarbij je op locatie schetsen maakt van de stad. Het is een geweldige manier om de stad te verkennen en vast te leggen wat je ziet. Het spelen met licht is hierbij essentieel. Door te experimenteren met de lichtinval kun je de sfeer van de stad op een unieke manier weergeven.

Tekenen op locatie
Als je op locatie tekent, moet je snel kunnen werken. Het licht verandert voortdurend en je hebt maar een beperkte tijd om de juiste sfeer vast te leggen. Door te oefenen kun je je vaardigheden verbeteren en sneller werken. Het is ook handig om te werken met een beperkt kleurenpalet, zodat je snel kunt schakelen tussen verschillende kleuren.

Zonlicht
Zonlicht is een van de meest uitdagende lichtomstandigheden om mee te werken. Het kan zorgen voor harde schaduwen en felle highlights. Als kunstenaar moet je leren hoe je deze effecten kunt weergeven. Door te experimenteren met verschillende technieken kun je ontdekken hoe je het beste kunt werken met zonlicht.

Regen
Regen kan een geweldige sfeer creëren in de stad. Het kan zorgen voor reflecties en een unieke lichtinval. Door te werken met natte media, zoals aquarelverf, kun je de regenachtige sfeer nog beter weergeven.

Koele schaduwvlakken
Koele schaduwvlakken kunnen zorgen voor een rustige sfeer in de stad. Het is belangrijk om te weten hoe je deze schaduwen kunt weergeven. Door te werken met koele kleuren, zoals blauw en groen, kun je de schaduwvlakken nog beter benadrukken.

Conclusie
Het spelen met licht in de stad is een geweldige uitdaging voor kunstenaars. Door te experimenteren met verschillende lichtomstandigheden kun je de sfeer van de stad op een unieke manier weergeven. Of je nu werkt met zonlicht, regen of koele schaduwvlakken, als kunstenaar kun je altijd nieuwe technieken ontdekken om je werk nog beter te maken. Dus ga erop uit en ontdek de stad op een nieuwe manier!

mail@edburgwal.nl

Hoi mijn naam is Ed Burgwal. Na mijn studie aan de academie der beeldende kunsten (te Maastricht) ben ik aan het werk gegaan als architectonisch vormgever. Een van mijn eerste werkzaamheden was het opzetten van een afdeling voor bouwkundig ontwerp voor een exclusieve meubelwinkel. Op dit moment werk ik als zelfstandig bouwkundig ontwerper, bouwkundig keurder en docent bouwkunde. Op het vlak van kunst heb ik nooit stilgezeten. Ik heb veel ruimtelijk werk en schilderijen, schetsen en tekeningen gemaakt in de loop van de jaren. Kunst zit in mijn bloed en stroomt door mijn aderen. Om de werkzaamheden zuiver te houden ben ik nooit echt naar buiten getreden op het vlak van de kunst. Daar komt nu verandering in. Mijn wens is om mensen blij te maken.

Translate »